Ceai Oolong

“Sanatate deplina intr-o singura ceasca.”

Publicitate

Ceaiuri - tot ce vrei sa stii despre ele

Aparitia ceaiului
aparitia ceaiului
Arborele de ceai, camelia sinensis, unica planta ale carei frunze le folosim in producerea ceaiului, a aparut intai in China, inainte de a se raspandi in toata Asia si in jurul lumii. Ca multe alte bauturi, nasterea sau cel putin descoperirea  ceaiului de catre om este un mit.Trei legende hotarasc originea ceaiului ori in China, ori in India ori in Japonia.
   
Ambalarea ceaiului
ambalarea ceaiului
Până în 1826, ceaiul era întotdeauna vândut neambalat. Era o invitaţie pentru vânzătorii nescrupuloşi să dilueze ceaiul cu aditivi. În 1826 John Horniman a dezvoltat linia principală de pachete pre-sigilate, care nu a intrat imediat în graţiile băcăniilor. Ei preferau să-şi crească profitul într-o manieră lipsită de onoare.
   
Ceaiul - Elixirul nemuririi
Ceaiul - Elixirul nemuririi
Din toate timpurile ceaiul a fost "elixirul care creeaza lacasul de nestramutat al nemuririi", dupa cum spun scrierile vechi ale chineziior. Legendele care insotesc fiecare ceasca de ceai sunt multe. Una dintre ele vorbeste despre descoperirea ceaiului si e legata de imparatul chinez Shen Nung.
   
Cum a descoperit Rusia ceaiul
   
Cum a descoperit Rusia ceaiul
Cu mult inainte ca ceaiul sa devina una dintre bauturile nationale ale Rusiei, iar imaginea unui samovar fierbinte sau a ceaiului sorbit din farfurioara sa fie asociate culturii rusesti, ceaiul se bucura de succes in Asia si facuse primii pasi in Marea Britanie.
   
Originea ceaiului
Originea Ceaiului
De mii de ani chinezii consuma ceai atat pentru sanatate cat si de placere. Nimeni nu stie ce i-a atras la frunzele verzi, lucioase de "Camellia sinensis", dar o legenda populara umple acest gol.
   
Promotia regala a ceaiului
Promotia regala a ceaiului
In Europa secolului al XVII-lea nimic nu ajuta la vinderea unui produs decat patronajul regal. Consumul ceaiului a luat o intorsatura norocoasa in 1662 cand regele englez Charles al II-lea s-a casatorit cu Catherine de Braganza, o principesa portugheza si o avida bautoare de ceai.
   
Sosirea ceaiului in Europa
Sosirea ceaiului in Europa
Comerciantii danezi si portughezi au fost primii, care la inceputul secolului al XVII-lea, au introdus in Europa ceaiul chinezesc. Portughezii il importau din portul chinezesc Macao; danezii l-au adus in Europa prin Indonezia.
   
Ceaiul chinezesc
Ceaiul chinezesc
Exista un proverb chinezesc care spune ca dimineata cand iesi din camera ta ai nevoie de 7 lucruri pentru a surpravietui: lemne de foc, orez, ulei, sos condimentat, sare, otet si ceai.
   
Ceaiul si legendele acestuia
Ceaiul si legendele acestuia
Ceaiul este o planta atat de cunoascuta incat se poate spune ca a aparut odata cu omul. Descoperit si apreciat pentru prima data de catre chinezi, ceaiul este o bautura atat de fireasca si de apreciata incat a intrat in mitologia civilizatiilor care s-au perindat de-a lungul secolelor.
   
Clasificarea ceaiurilor
Clasificarea ceaiurilor
Exista patru feluri principale de ceai. Ceaiul alb este pregatit din muguri sau frunze tinere pe care se disting mici perisori albi. Ceaiul verde este, pe langa apa, cea mai consumata bautura din lume. In ceaiul oolong, oxidarea este oprita dupa aproximativ trei zile dupa culegere.
   
Fascinanta istorie a ceaiului
Fascinanta istorie a ceaiului
Atmosfera relaxanta, intima si o bautura calda intr-o ceaininc frumos decorat sunt numai cateva din elementele care ne imbie sa ne petrecem cateva ore intr-un astfel de local.
   
Producerea ceaiului
Producerea ceaiului
Producerea ceaiului implica mai multe faze, fiecare contribuind la realizarea unui ceai de calitate superioara. Aceste faze cuprind vestejirea, oxidarea, uscarea, ambalarea.